Alltid snabba leveranser

Frakt alltid endast 69 kr

Retur, byte & återbetalning

I vår ambition att göra cykellivet enklare så gäller detta självklart även vid returer. Det ska vara enkelt hos uride.se.

Du behöver varken fylla i lappar eller krångliga formulär. Det enda du behöver göra är att skicka tillbaka produkterna till vårt lager – så ser vi till att återbetala dig. Smidigt va.

Returfrakt

För att göra det enkelt att returnera dina varor skickar vi alltid med en returfraktsedel i paketet. Använder du den debiterar vi 89:- i returfrakt. Det är i princip alltid billigare än om du själv köper en frakt. Och alla gånger mycket smidigare.

Om du inte har kvar returfraktsedeln kontaktar du oss för att få en ny.

Kom ihåg: spara kvittot på inlämningen av din retur.

…och du. Har du möjlighet får du gärna skicka ett mejl om att du tänker returnera något. Kan vara bra för oss att veta att något är på väg tillbaka till oss. Vi är ännu ett litet företag och det finns inte alltid någon på plats här.

Pengarna snabbt tillbaka

Vi hanterar normalt returer inom 5 arbetsdagar från att vi mottog den.

Hos Klarna kan du markera att du returnerat en del av eller hela din order. Har du betalt mot faktura eller delbetalning pausas på så vis din faktura tills returen är hanterad. Har du betalt med kort eller direktbank kommer du snabbt bli återbetalad när din retur är mottagen.

Tips: ladda ned Klarnas App ”Smooth” – den är ett fantastiskt sätt att hantera betalningar, fakturor, påminnelser och returer. Läs mer och ladda ner här.

Så returvillkoren i sin helhet…

Denna information hittar du även bland våra köpvillkor.

Ångerrätt

Du har alltid en lagstadgad 14-dagars ångerrätt när du köper produkter online. På uride.se erbjuder vi dig dock 30-dagars ångerrätt från leveranstillfället.

Du kan också ångra ditt köp på delar av din order om du inte skulle vara nöjd eller om du ångrar dig. Se nedan hur du gör för att skicka tillbaka dina varor till oss.

Byte av produkt

Vill du byta en produkt till annan modell, färg eller storlek kan du göra det enkelt genom att returnera produkten och beställa en ny på uride.se.

Notera att det då handlar om ett nytt köp.

Retur av paket

Skulle du ångra dig, vara missnöjd med ditt köp eller vill byta till annan vara så kan du returnera dina varor till oss. För att göra detta skickar du helt enkelt tillbaka paketet till oss – vi skickar alltid med returfraktsedel i varje paket. Om du använder den medskickade returfraktsedeln kommer du att bli debiterad 89kr för returfrakten via Klarna.

OBS: det är jätteviktigt att du packar de produkter som du skall skicka tillbaka i samma paket eller samma storlek på paket som du fick från oss.

Du är också välkommen att skicka tillbaka paketet på eget vis och betala frakten direkt till vilket fraktbolag du vill. Vi hanterar returen så snart paketet återkommit till oss.

För mer fullständig information om din ångerrätt kan du gå till konsumentsverkets hemsida genom att klicka här.

Retur i säljbart skick

Det är viktigt att att produkten skickas tillbaka till oss i säljbart skick; det innebär att den skall vara förpackad i originalförpackningen och den skall inte ha använts. Ingen form av tejpning på originalförpackningen kan accepteras – därför måste du använda ett robust ytteremballage. Alla etiketter skall sitta kvar på varorna och eventuella manualer skall bifogas.

Det är viktigt att du vet att det är du som har ansvaret att en retur kommer tillbaka till oss. Om vi inte mottar din produkt kan vi inte godkänna returen. Det är också ditt ansvar att produkten inte skadas under transporten. Vi förbehåller oss rätten att göra avdrag på din retur för skadat emballage.

Returer kan inte heller skickas mot Postförskott/Efterkrav eller som rekommenderat brev.

Efter mottagen och accepterad retur genomför vi återbetalning inom trettio (30) dagar från det att vi tog emot returen. Återbetalning sker aldrig kontant utan alltid antingen genom tillbakabetalning på ditt kort eller genom insättning på ditt bankkonto.

För att vi skall kunna godkänna din retur måste du kunna bevisa att du köpt varan av oss; därför skall du alltid spara orderbekräftelse och kvitto på betalningen.

Outlöst paket hos ombud

Om du har beställt produkter från oss med leverans till ombud och du inte hämtar ut ditt paket inom 14 dagar skickas det tillbaka till oss (Hos Postnord ligger paketet kvar i enbart 7 dagar).

Du kommer då att bli debiterad för frakten (tur och retur: 69 kronor + 89 kronor) samt en hanteringskostnad på 120 kronor. Dvs totalt 278 kronor inklusive moms.

Tänk på: Gör istället så att du alltid hämtar ut paketet och använder returfraktsedeln som finns med i försändelsen. Då kommer du bara att bli debiterad 89 kronor för returfrakten.

Retur och reklamation avseende kampanjvaror

Om du vill returnera eller reklamera en kampanjprodukt eller då du använt en rabattkod går det bra. Du kommer då att ersättas med en ny likvärdig vara till det totala belopp som du betalade för din ursprungliga vara.

Om detta inte går kommer vi att återbetala ett belopp som motsvarar det du betalade vid din ursprungliga order.

Reklamation av vara

Om en produkt inte fungerar, är skadad eller inte motsvarar den beskrivning som vi har angivit vid köptillfället kan du reklamera produkten. Det är dock bara ursprungliga fel som omfattas av reklamationsrätten.

Om du har använt produkten och fel har uppstått på grund av normalt slitage gäller inte reklamationsrätten. Reklamation skall göras inom skälig tid, dock senast inom två månader.

Vid reklamation av en produkt skall du kontakta kundtjänst. Det gör du genom att maila oss på info@uride.se. Därefter skickar du tillbaka varan enligt ovanstående beskrivning.

Produktgaranti

Vi erbjuder 1 års garanti på samtliga varor som vi säljer på uride.se.

Denna garantin gäller för tillverkningsfel. Skador som uppstår vid montering eller av verktyg som använts vid montering täcks inte av garantin.

Riktigt snabba leveranser

Med allt i eget lager kan vi skicka dig din order direkt.

Frakt endast 69 kr

Alltid endast 69 kr i fraktkostnad. Oavsett paketstorlek.

Välkända varumärken

Bara cykeltillbehör från världens bästa varumärken.

Betala med Klarna

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.